Een (super)spetterende webapplicatie voor Little Swim Lane

Het staat buiten kijf: leren zwemmen is belangrijk. Tijdens een zwemles leert je kind zich veilig in het water te begeven. Maar hoe laat je jouw waterrat op een speelse en veilige manier kennis maken met het zwembad? Say hi to het zwemtraject van Little Swim Lane, een nevenproject van onze klant Little Ball Village!De watervrienden van Little Swim Lane nemen zowel kleine als grotere spetters stap voor stap mee op verkenning in de wondere waterwereld! En als ouder volg je dat zwemtraject van je kind gewoonweg van dichtbij dankzij onze handige webapplicatie. Maar ook de lesgevers genieten mee van de voordelen van de applicatie! Meer weten? Duik dan mee in deze case!

Dasmedia webapplicatie ontwikkelen littleswimlane device

We vullen onze zwemtas en nemen mee:

  • We kozen voor een webapplicatie die voor alle ouders én lesgevers vlot toegankelijk is. In tegenstelling tot een native applicatie hoeft een webapplicatie maar één keer ontwikkeld te worden. Zo werkt deze op alle besturingssystemen, toestellen of browsers. Bovendien is installatie niet vereist. Handigheid troef dus!

  • Ouders kunnen in een handomdraai de progressie van hun kind(eren) opvolgen. Daarenboven biedt de applicatie ook extra oefenstof om het zwemtraject van je kleine spetter(s) te stimuleren!

  • Lesgevers hebben de voorbereiding van hun lessen steeds binnen handbereik en kunnen de vooruitgang van alle kinderen makkelijk evalueren.

Dasmedia webapplicatie ontwikkelen littleswimlane lessen

Van kleine spetter tot zwemkampioen!

De lessenreeks van Little Swim Lane bestaat uit 3 instapniveaus: we starten bij ‘waterdurf’, dobberen tot ‘van drijven naar glijden’ en stromen uiteindelijk door tot ‘van glijden naar zwemmen’. Daaronder vallen dan nog een heel aantal niveaus en subniveaus. Hoe we dit aantrekkelijk aan de gebruikers presenteren? Een simpel ogende (in realiteit een echte brain teaser voor onze developers ;-)) én dynamische kaart in een speels jasje klaart de klus. Ouders zien in één oogopslag de vooruitgang van hun kind dankzij enkele duidelijke kleuren. En een bonte club van vrolijke watervrienden neemt hen met veel plezier stap voor stap mee (denk maar aan: een eendje, zeepaardje, pinguïn, zeehond …).

Heb je meerdere kinderen die het zwemtraject van Little Swim Lane volgen? Na het aanmelden of bovenaan in de navigatiebalk kan je steeds eenvoudig tussen de kinderen wisselen om de gewenste informatie te raadplegen.

De webapplicatie laat de ouders ook digitaal mee plonsen. Op de dynamische kaart krijg je niet enkel de vooruitgang te zien, maar zie je ook extra oefenstof om de zwemtechnieken van je waterrat wat te verdiepen. Een plezierige zwemnamiddag gegarandeerd! ;-)

Dasmedia webapplicatie ontwikkelen littleswimlane

Alles op 1 plaats én altijd binnen handbereik

De data van de lessenreeks van je kleine spetter bekijken? Of kan je kind er een keertje niet bij zijn? Dankzij de eenvoudige navigatie zit je steeds op de juiste plek. En afwezigheden kan je makkelijk via de applicatie doorgeven. De lesgevers weten zo meteen welke kinderen er tijdens een les aanwezig zullen zijn.

We koppelden de webapplicatie met KampAdmin en halen alle informatie van de kinderen, ouders en lessen op. Hierdoor kunnen we zowel voor de ouders als de lesgevers alles netjes visueel voorstellen.

Dasmedia webapplicatie ontwikkelen littleswimlane evalueren

Een webapplicatie die dieper duikt: focus op verschillende gebruikers

In de webapplicatie kunnen de lesgevers eenvoudig alle lesdata en aanwezigheden raadplegen. Maar er is méér. Evalueren op papier is zo passé, als je de vorderingen van kinderen ook gewoon in een applicatie kan bijhouden. De lesgevers kunnen gedurende de hele lessenreeks alle kinderen eenvoudig evalueren en dit doordat ze met een minimum aan kliks hun sprongen voorwaarts duidelijk kunnen bijhouden.

Daarnaast is de applicatie ook een praktische leidraad voor de lesgevers. De voorbereiding van de zwemlessen wordt tot een minimum herleid doordat alle oefeningen op de applicatie beschikbaar zijn. Door de oefeningen op een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke manier te presenteren, is de webapplicatie een echte houvast voor de lesgevers. En daar zijn wij natuurlijk heel trots op! :-)

Dasmedia webapplicatie ontwikkelen littleswimlane einde

Ben jij klaar om (in het water) te springen voor jouw webapplicatie? Kom eens langs.

Contact openemen