Website met ERP-koppeling Fortissimmo

Een terechte reflex, want de klanten van Flamingo mogen dan iets ouder zijn, ze zijn verre van verouderd. De senioren van deze tijd zijn helemaal mee met de digitale revolutie. Een tablet is geen exotisch ding, maar iets dat ook zij dagelijks gebruiken. Ze zijn vertrouwd met Facebook, internet, search engines en zo meer.

Die evolutie was Flamingo niet ontgaan. Hoog tijd dus om de digitale kaart te trekken, vonden ze. Iets waar wij van DAS Media dan weer de nodige kaas van gegeten hebben. En dus gingen we aan de slag.

DAS Media ontwikkelde een responsive website, die de klanten van Flamingo op een transparante manier wegwijs maakt in het reisaanbod én hen toelaat snel en eenvoudig een reis te reserveren. Dat laatste is minder evident dan het klinkt.

Empty

Synchronisatie met Filemaker ERP

Flamingo werkt met een grote Filemaker-database en het was zaak om alle reizen uit die gegevensbank door te linken naar de nieuwe website. Om dat proces in goede banen te leiden, sloeg DAS Media de handen in elkaar met de ontwikkelaar van de Filemaker database. Door de samenwerking komen alle reizen uit het Filemaker-bestand nu automatisch online. Meer nog: de website koppelt alle aanvragen ook terug naar Filemaker, waar ze meteen verwerkt worden. Efficiëntie troef dus, voor Flamingo. Zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid voor de klant.

Meer bezoekers via SEO en SEA

Tot slot nog dit: een sterke website is één zaak, maar traffic genereren naar een website is minstens even belangrijk. Daarom hebben we ook keihard ingezet op search engine optimization (SEO) in combinatie met Google Ads. Met resultaat. Amper twee weken nadat de nieuwe site online is gegaan, merkt Flamingo al een toename in de aanvragen met maar liefst 20%.

Beeld flamingo 4 2x

Toppositie van zoekadvertenties behouden

Flamingo heeft grootse ambities en wilde bijgevolg ook goede resultaten boeken op vlak van Google Ads. Hiervoor volgt DAS Media maandelijks de zoekadvertenties op de voet en sturen we deze indien nodig bij. We controleren of de Google Ads goed lopen en dat we genoeg bieden om de toppositie te behouden. Want hoe hoger je advertentie in de zoekresultaten staat, hoe groter de kans dat er op je advertentie geklikt wordt.

We houden ook de keywords en het budget van de verscheidene campagnes nauwlettend in de gaten: welke zorgen voor een hoge bounce? En welke campagnes zijn beperkt in budget? Zo herverdelen we het budget af en toe en meten we de impact daarvan.

En onze aanpak werpt zijn vruchten af: Flamingo staat op de 4de positie op de eerste pagina.

Daarnaast kan je zien dat er bijna 25% meer op de advertentie werd doorgeklikt ten opzichte van 2018.

Ook het aantal conversies zit in de lift: deze zijn met maar liefst 20% gestegen ten opzichte van 2018.

En het meest interessante: goede resultaten hoeven niet altijd gepaard te gaan met een verdubbeling van het budget. Zo verhoogden we het budget met een kleine 10% om maar liefst 88% meer doorkliks te behalen.

Mooi, toch? En meteen ook de perfecte samenvatting van wat Das Media doet: al haar expertise in de strijd gooien om uw business naar een hoger niveau te tillen. Ben jij de volgende?

test

Op de hoogte blijven?