Office best practices – Zo overleef jij die hittegolf op het werk!

donderdag 26 juli 2018

Office best practices – Zo overleef jij die hittegolf op het werk!

donderdag 26 juli 2018

Zweten, puffen en blazen. Dat je deze zomer niet naar de Costa Del Sol moet trekken om een kleurtje op te doen, is je vast niet ontgaan. De mooiste periode van het jaar is immers weer aangebroken: summer barbecues, gezellige terrasjes, festivals, (te)veel rosé’tjes, … Om nog maar te zwijgen over die véél te lange zomeravonden, waardoor je op maandagochtend steevast met piepoogjes terug achter je pc kruipt. Want ja hoor, die tropische temperaturen brengen ook best wel wat ongemakken met zich mee. Heb je het helemaal gehad met die ‘plakbillen’ en okselvijvers? Met deze tips hou je ook deze zomer het hoofd koel!

Life hack #1 – Enjoy the breeze

Laat de airco op je werk het afweten? Voorkom dat je oververhit raakt en koop een mini ventilator voor op je bureau. Voor nog geen 25 euro ligt er morgen al ééntje te blinken aan je voordeur. Met dat frisse briesje in je gezicht waan je je direct aan de Côte d’Azur!

Life hack #2 – Plan vooruit!

Als er 1 ding is wat je écht wil vermijden bij 35° is het wel stress! Vooruitplannen is hier dus een must. Ga na wanneer je collega’s én je klanten op verlof zijn en vooral: wanneer ze terugkomen… Zo weet je perfect op voorhand wanneer je 80 mails in je inbox mag verwachten. Een voorbereid man is er 2 waard! :-)

Life hack #3 – Zorg voor een frisse nachtrust

Een middagdipje, maar dan heel de dag door? Yep, die zomertemperaturen doen wat met een mens. Geen tijd voor een Spaanse siësta tijdens je middagpauze? Zorg ervoor dat je genoeg (door)slaapt tijdens die warme zomernachten. Kan je de slaap moeilijk vatten? Sluit je gordijnen overdag, neem een frisse douche voor je onder de lakens kruipt en vermijd – under all circumstances – synthetisch beddengoed.

Life hack #4 – Dress to impress?

Zeker voor de mannen onder ons kunnen die 25+ temperaturen best een uitdaging zijn. Moet je niet naar klanten? Doe dan toch gewoon die korte broek aan. We get it, everyone gets it… Zijn blote benen daarentegen een echte ‘no go’ op je werk? Ga in dat geval voor linnen en heel wat anti-transpirant…

Life hack #5 - <3 je collega’s

Als je denkt dat je de enige bent die momenteel een ‘one way ticket’ naar de Noordpool wil boeken? Dan heb je het mis! Bespaar je collega’s onaangename geurtjes en ga voor een geurloze anti-transpirant in plaats van een geparfumeerde deodorant. Met deze laatste is de kans immers groot dat je wel heel ‘aanwezig’ bent op kantoor! En niet op een goede manier… :-)

Life hack #6 – Skip die Insta Stories (voor even)

Tenzij je op zoek bent naar inspiratie voor je zomerreis, laat je die Instagram Stories best een aantal weken voor wat ze zijn. Bespaar jezelf die ‘Is die nu ook al op reis?’-frustraties! Neem het van ons aan: je bent écht niet de enige die in dit weer aan het werk is! :-)

Heb je zelf nog verfrissende tips? Laat het ons gerust weten!

Terug naar boven