7 redenen waarom video zeker een plekje verdient

maandag 08 juli 2019

7 redenen waarom video zeker een plekje verdient

maandag 08 juli 2019
Onlangs benaderde een klant ons om via een Facebook advertentie een vacature te verspreiden. We zouden natuurlijk DAS Media niet zijn, als we voor een optimaal resultaat geen A/B-test opzetten.

 • Voor advertentie A werkten we met foto’s
 • Voor advertentie B werkten we met video

Verder gebruikten we voor beide advertenties dezelfde tekst. De campagne liep in totaal 3 weken.

Al vanaf het begin van de campagne was het duidelijk dat advertentie B veel beter liep dan advertentie A. Dat uitte zich in:

 • Lagere kost
 • Meer clicks
 • Hogere CTR

In dit geval loonde het voor onze klant dus duidelijk om te investeren in een employer branding video.

Maar video kan op nog zoveel andere manieren aan bod komen binnen de marketing van je bedrijf. Denk aan een bedrijfsvideo, productvideo, instructievideo, testimonial video, aftermovie...

Hieronder zetten we dan ook 7 redenen op een rij waarom je bedrijf in de kijker zetten via video zeker het overwegen waard is!

Beelden zeggen meer dan woorden

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden: daar kunnen we niks tegen inbrengen. Tegelijk betekent dat natuurlijk ook dat de combinatie van meerdere, bewegende beelden en woorden nog veel sterker is.

De meeste informatie die wordt doorgegeven aan onze hersenen is namelijk (audio)visueel. Ook jijzelf hebt ongetwijfeld al gemerkt dat je makkelijker de inhoud van een video kan onthouden dan die van een tekst.

Net daarom maken productvideo’s, instructievideo’s… alles veel tastbaarder voor potentiële klanten. De cijfers spreken voor zich:

 • 64% van de consumenten is eerder geneigd een product online te kopen nadat ze er een video over hebben bekeken. (Hubspot)
 • In 90% van de gevallen helpt een productvideo de klant bij het maken van een aankoopbeslissing. (Hubspot)
 • Een video op een landingspagina verhoogt de conversie met 80%. (Hubspot)

Geloofwaardigheid

Wanneer mensen overwegen om je product te kopen, je dienst te gebruiken… zullen ze ongetwijfeld op zoek gaan naar reviews of ervaringen van eerdere klanten. Getuigenissen van tevreden klanten opnemen op je website is dan ook aangeraden. Van puur tekstuele getuigenissen of tekst in combinatie met een foto zullen de meeste prospecten echter maar half overtuigd raken. Beide kunnen immers perfect door je bedrijf zelf geplaatst zijn (ook al is dat niet het geval).

Een getuigenis in videovorm geeft wél het nodige duwtje in de rug. Echte mensen die vertellen over je product, dienst… dat komt meteen heel wat geloofwaardiger en betrouwbaarder over.

Breek het ijs

Een algemene bedrijfsvideo is eveneens een ideale manier om het ijs te breken, bijvoorbeeld tijdens een eerste meeting. Zo kan je snel en effectief de identiteit van je bedrijf voorstellen, net als je wat aanbiedt. Bovendien zou 59% van de leidinggevenden video verkiezen boven tekst (Wordstream).

Ook tijdens een beurs, congres, lezing… kan zo’n ‘bedrijfsfilm’ zeer nuttig zijn. Je geeft met zo’n video meteen een ‘gezicht’ aan je organisatie en onderscheidt jezelf van de concurrentie.

Blik achter de schermen XL

Je kan video ook inzetten om in te spelen op de natuurlijke nieuwsgierigheid van je (toekomstige) klanten.

Via een bedrijfsvideo kan je namelijk een unieke blik achter de schermen van je bedrijf bieden:

 • Medewerkers
 • Productieproces
 • Teambuilding
 • Kantoren
 • De delen van je bedrijf die ook tijdens een bedrijfsbezoek niet bezocht kunnen worden

Via video kan je het allemaal toch met de buitenwereld delen en zo vertrouwen opbouwen.

Als je een event organiseert, kan je hiervoor ook prima een aftermovie inschakelen. Zo geef je de mensen die niet aanwezig waren toch een idee van hoe het event verliep. En zo maak je ze meteen warm voor eventuele volgende events!

Voor mensen die je event bijgewoond hebben, is zo’n aftermovie dan weer een leuk aandenken, die hen bovendien een blik biedt op wat er zich allemaal achter de schermen afspeelde.

Emotionele connectie

Naast informatie kan je met video ook makkelijker emoties overbrengen, iets wat minder evident is met tekst. Kijkers zullen zo een emotionele connectie met je bedrijf of merk opbouwen. Zo’n persoonlijke band zal misschien niet meteen tot sales leiden, al kan je er wel van uitgaan dat klanten net om die reden op lange termijn wel bij je zullen terecht komen.

Breng vanuit dit opzicht gerust eens je medewerkers in beeld. Zo krijgt je bedrijf voor buitenstaanders één of meerdere duidelijke gezichten, wat sowieso voor een positiever gevoel zal zorgen wanneer ze nog eens met je medewerkers of bedrijf in aanraking komen.

Lage drempel

We worden dag in dag uit overspoeld met informatie, terwijl onze aandachtsspanne steeds korter wordt. De drempel om een video te bekijken ligt dan ook veel lager dan om een (lange) blog te lezen: 55% bekijkt elke dag video (Hubspot), 75% daarvan trouwens op mobiel (eMarketer).

Bovendien worden video’s niet alleen sneller bekeken dan een blog gelezen wordt, ze worden ook vaker gedeeld: maar liefst 1200% vaker dan een combinatie van tekst en foto (Wordstream). Fijn natuurlijk, want op die manier kan je boodschap misschien ook wel mensen bereiken die je bedrijf, producten of diensten nog niet kenden.

Video kan op elk platform, maar…

Video kan je ten slotte via heel wat verschillende kanalen verspreiden. Zo haalden we hierboven al aan dat je video prima kan gebruiken tijdens meetings of bijvoorbeeld beurzen, maar uiteraard kan je ook video opnemen op je website, je mailings, sociale media…

Hou daarbij wel rekening dat elk kanaal zijn eigen kenmerken en doelgroepen heeft. Bepaal daarom vooraf welke platformen het meest geschikt zijn voor je branche en pas je video voor de meest effectieve resultaten aan kanaal per kanaal.

Onder andere met dat laatste kunnen we je bij DAS Media goed op weg helpen. Samen bepalen we welk type video het best geschikt is voor jouw concrete marketingdoeleinden, vervolgens werken we ook met plezier mee aan het concreet realiseren van de video. En eenmaal de video af is, zorgen we mee voor een optimale verspreiding en zo dus ook een maximaal effect!

Dus, waarom precies video inzetten voor je marketing?

 • Maak wat je aanbiedt tastbaarder via een productvideo, instructievideo...
 • Verhoog je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid met een testimonial video
 • Breek het ijs met een bedrijfsvideo
 • Speel in op nieuwsgierigheid van (potentiële) klanten via een bedrijfsvideo, aftermovie…
 • Zorg ervoor dat kijkers een emotionele connectie met je bedrijf opbouwen
 • Bied informatie eens in een ander, laagdrempeliger jasje aan
 • Schakel verschillende kanalen in

Ben je klaar om video een kans te geven binnen je marketingplan? Twijfel niet langer en geef ons een seintje T +32 (0)56 603 606 of office@dasmedia.be

Terug naar boven