Efficiëntie en serviceverbetering bij Allgro met geïntegreerd bestelplatform

Allgro, een gerenommeerd familiebedrijf in de verwerking van groenten en fruit, richt zich op diverse sectoren zoals traiteurzaken, maaltijdenfabrieken en grootkeukens. Hun focus op kwaliteit en service vereiste een geavanceerd bestelplatform om de operationele processen te stroomlijnen en klanttevredenheid te verhogen.Geïntegreerde systemen voor efficiëntie

DAS Media ontwikkelde een geïntegreerd bestelplatform voor Allgro, gekoppeld aan het LISA ERP-systeem. Dit platform maakt gebruik van een webservice ontwikkeld door CCE om periodiek en real-time gegevens te synchroniseren, waaronder productinformatie, klantspecifieke prijzen, leverdata en bestellingen. Hierdoor worden administratieve taken geautomatiseerd en wordt menselijke foutmarge geminimaliseerd.

Dasmedia allgro webapplicatie lijsten

Flexibiliteit en maatwerk voor klanten

Elke klant van Allgro heeft toegang tot een gepersonaliseerd assortiment en kan kiezen uit verschillende leverdata en -ritten. Het systeem houdt rekening met factoren zoals leadtime, weekenden en feestdagen om een optimaal aanbod te bieden. Klanten met meerdere vestigingen kunnen via één account per vestiging bestellen, terwijl vertegenwoordigers van Allgro in naam van klanten kunnen handelen, wat zorgt voor een naadloze bestelervaring.

Klanten kunnen eenvoudig bestellingen plaatsen en hoeveelheden aanpassen door zelf lijsten samen te stellen, wat de efficiëntie verder verhoogt en de klanttevredenheid bevordert.

Doelstellingen en resultaten

Het bestelplatform van Allgro heeft verschillende doelstellingen bereikt, waaronder administratieve vereenvoudiging, vermindering van foutmarges, uitbreiding van zowel diepte als breedte van verkoop, en verbeterde service voor klanten.

Door het implementeren van een geïntegreerd bestelplatform heeft Allgro niet alleen de operationele efficiëntie verbeterd, maar ook de klantenservice naar een hoger niveau getild. De integratie met het ERP-systeem en de flexibiliteit voor klanten hebben geleid tot een succesvolle optimalisatie van hun zakelijke processen.

Website voor klantenbetrokkenheid

Naast het bestelplatform heeft DAS Media ook een informatieve en leadgenererende website voor Allgro ontwikkeld. Deze website dient als een digitaal visitekaartje, waar klanten informatie kunnen vinden over het assortiment, diensten en contactgegevens. Door een naadloze integratie met het bestelplatform kunnen klanten gemakkelijk overschakelen tussen het verkennen van producten en het plaatsen van bestellingen, wat resulteert in een verbeterde klantbetrokkenheid en een versterkte online aanwezigheid voor Allgro.

Allgro mockup devices

Alles makkelijker maken met een gekoppeld bestelplatform?

Contacteer ons