SEO en SEA, een tandem waarmee je vooruit gaat!

We leven in een digitale wereld en daarin heeft praktisch elk bedrijf een eigen website waarmee het liefst zoveel mogelijk conversie wil bereiken. Dat wil zeggen: van websitebezoekers ook daadwerkelijk klanten maken. Dat kan natuurlijk alleen wanneer mensen gemakkelijk de weg naar je website vinden. Gelukkig bestaan er technieken om het lot meer dan een aardig handje te helpen. SEO en SEA bijvoorbeeld. SE-wàt, zeg je? Geen zorgen. We leggen het even uit.

Wat is SEO?

Wie een beetje met online marketing bezig is, heeft ongetwijfeld al van Search Engine Optimization of kortweg SEO gehoord. Het is een verzamelnaam voor een aantal technieken die je helpen je website te verbeteren en wel zo dat hij sneller en makkelijker wordt opgepikt door zoekmachines. Heel wat mensen denken dat SEO zich beperkt tot het schrijven van blogs waarin je een aantal zoekwoorden verwerkt, zodat je meer hits krijgt. Blogs zijn zeker een belangrijk onderdeel van een SEO-strategie, maar je aanpak moet breder gaan dan dat. Elke website heeft een structuur en ook die kan je zodanig opvatten dat zoekmachines hem beter snappen. Lees er alles over in volgende blog!

Kort samengevat is de bedoeling van SEO uiteraard meer bezoekers naar je website te lokken. Je kan iemand pas converteren tot klant wanneer hij of zij eerst de weg heeft gevonden naar jouw product, dienst of bedrijf. SEO in de strijd gooien om je business te doen groeien, geeft je op zich geen maandelijkse kost zoals SEA, maar er kruipt wel flink wat tijd en energie in.

Benieuwd naar hoe je website scoort in Google?

Vraag hier je Quick Scan aan!

Wat is SEA?

Naast SEO bestaat er ook nog zoiets als SEA. Het is de afkorting van Search Engine Advertising, ofwel een vorm van betaalde reclame waarbij je binnen zoekmachines advertentieruimte koopt. Met andere woorden: je betaalt om bovenaan de zoekresultaten op te duiken met een advertentie en promoot dus actief je website en je producten en/of diensten.

dasmedia-vanderbauwhede-website-advertentie

Twee soorten advertenties zijn AdWords en Google Shopping. AdWords zijn de betalende zoekopdrachten die je herkent aan het zwarte woord ‘Advertentie’.

dasmedia-kevinshoes-webshop-google-shopping

Google Shopping is een betalende zoekopdracht waarbij je meteen het product, de prijs en de leverancier ziet.

Meteen is ook het verschil duidelijk: met SEO probeer je op een organische manier zoekers naar je website te leiden, terwijl SEA pure reclame is waar je ook voor betaalt.

De perfecte combinatie: SEO én SEA

Als je alleen gebruik maakt van SEO – van zoekwoorden dus – genereer je wel wat trafiek naar je website, maar krijg je eigenlijk geen goed beeld van wie die bezoekers dan wel zijn. Via SEA kom je te weten wélke zoektermen jouw doelgroep ingeeft en belangrijker nog: welke zoekwoorden voor conversies zorgen. Je voelt ons al komen. Het ene (SEA) helpt jou je het andere (je SEO-content) op scherp te stellen. Samen leveren ze je meer omzet op. Via succesvolle advertenties kan je bovendien ook nog eens een hoop data verzamelen.

SEO en SEA kan dus best een en/en-verhaal zijn. Door zowel organisch als betalend te zorgen voor een goede positie in de zoekresultaten maak je veel meer kans op bezoekers en dus ook op meer conversies. Laat de twee samenwerken en je komt tot betere resultaten.

Dasmedia SEA SEO adverteren

Conclusie?

De conclusie is simpel: combineer je SEO met je SEA! We vatten kort nog eens samen waarom:

 • SEA leert je welke zoektermen jouw doelgroep ingeeft, welke woorden het vaakst vertoond worden én welke woorden kliks opleveren.
 • Op basis van dat inzicht kan je betere SEO-content maken, waardoor je ook organisch meer hits scoort.
 • SEA geeft snel resultaat, SEO helpt je om ook op langere termijn mooie cijfers neer te zetten.
 • Succesvolle advertenties zijn de perfecte input voor je meta data.

Benieuwd naar hoe je website scoort in Google?

Vraag hier je Quick Scan aan!

Daarom kies je voor ons.

Op zoek naar een betrouwbare partner die jouw kmo de beste digitale oplossing(en) biedt? DAS Media bundelt expertise en ervaring met een doelgerichte kmo-aanpak binnen één centraal team. Samen met jou maken we werk van de efficiëntste digitale marketingstrategie. Die evalueren we permanent en sturen bij waar nodig. Het resultaat: meer leads en nieuwe klanten.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

 • Hoe scoort mijn website momenteel in Google?

  De status of gezondheid van je website kan je grotendeels afleiden uit Google Analytics. Deze tool dient echter wel in jouw website gekoppeld te zijn. Wil je weten of je goed bezig bent? Vraag dan hier je Quick Scan aan om meer inzicht te krijgen over je website en/of digitale marketing.

 • Hoe wordt de status van mijn website in Google opgevolgd?

  Op basis van het trefwoordenonderzoek bepalen we op welke trefwoorden we werken. We configureren deze vervolgens in onze monitoringtool. En zo kunnen we jou periodiek (per maand of kwartaal) op de hoogte houden van de status van je website in Google.

 • Leveren meer bezoekers ook effectief meer leads en verkopen op?

  Veel hangt af van je doelgroep. Indien je niet de juiste bezoekers aantrekt, zullen die niet tot een kwalitatieve lead of verkoop leiden. Daarom is het belangrijk om bij het inzetten van SEO je doelgroep en -regio te kennen en een trefwoordenonderzoek uit te voeren.

Op de hoogte blijven?