7 handige tips voor Google Mijn Bedrijf

Er is de laatste tijd nogal wat buzz over ‘Google Mijn Bedrijf’. Raar is dat niet, want het is een gedroomde tool om je onderneming op de kaart te zetten. En dat mag je letterlijk nemen. Via ‘Google Mijn Bedrijf’ zien potentiële klanten op Google maps in één oogopslag niet alleen je exacte locatie, maar ook je openingsuren en telefoonnummer. Bovendien krijgen ze recensies te zien van je klanten. Met een eenvoudige klik krijgen ze dus alle écht relevante informatie over je bedrijf.

Staat jouw ‘Google Mijn Bedrijf’ al op punt? Zo niet, dan is nu een goed moment om daar verandering in te brengen, want deze boot wil je niet missen. Of liever nog: daarbuiten bevindt zich een grote vijver aan klanten en die wil je zéker niet missen. Wij geven je graag enkele concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan.

Tip 1: Claim je bedrijfsnaam!

Het lijkt vanzelfsprekend en toch is net deze stap er eentje die bedrijven vaak uit het oog verliezen. Controleer dus voor alles eerst even of je je bedrijfsnaam terugvindt in Google Maps. Komt je bedrijf niet tevoorschijn of je hebt geen toegang? Claim dan direct je vermelding.

Dat doe je zo:

  Dasmedia tips Google Mijnbedrijf 1

  1. Log in op Google en klik in het menu op het icoon van Google Maps

  Dasmedia tips Google Mijnbedrijf 2

  2. Klik op de horizontale streepjes om het menu van Google Maps te openen

  Dasmedia tips Google Mijnbedrijf 3

  3. Scrol in het menu naar beneden tot je ‘Je bedrijf toevoegen’ gevonden hebt en klik hierop

  4. Volg de aanwijzingen en ga door alle stappen

  5. De laatste stap is een verificatie die je kan versturen via de post

  6. Na het ontvangen van de briefkaart kun je opnieuw inloggen via het Google dashboard en de link met de bedrijfsvermelding verifiëren.

  Ziezo, klaar is kees! Je ‘Google Mijn Bedrijf’ is opgestart.

  Tip 2: Download de notificatie-app

  De handige notificatie-app houdt je niet alleen op de hoogte van de activiteit op jouw ‘Google Mijn Bedrijf’, maar heeft ook extra functionaliteiten, die je via de app makkelijk kan beheren. Het mooiste is dat je berichten van klanten kan ontvangen als je de berichtenfunctie activeert. Daarnaast kan je ook een welkomstbericht instellen. De app laat je toe om op een erg persoonlijke manier te communiceren met je klanten. Daardoor voelt een klant zich bijzonder en dat is exact wat jij wil.

  O ja, de app is gratis, beschikbaar voor zowel Android als iOS én ook nog eens heel handig in gebruik.

  Dasmedia tips Google Mijnbedrijf 4

  Tip 3: Gebruik Google reviews in je eigen voordeel

  Het overgrote deel van de consumenten beoordeelt bedrijven op basis van de recensies en reviews die ze online terugvinden. Zeg nu zelf: dat doe jij toch ook? Je voelt ons al komen: het is ontzettend belangrijk om positieve reviews te verzamelen. Die verschijnen in je bedrijfsvenster én op de kaart van Google Maps.

  Tip 4: Meten is weten dankzij UTM-tags

  Als het gaat over online aanwezigheid geldt altijd weer dezelfde mantra: meten is weten. Door een UTM-tag aan de link van uw website toe te voegen, kan je achteraf eenvoudig zien welke resultaten ‘Google Mijn Bedrijf’ heeft opgeleverd. Klik in Google Analytics op ‘Acquisitie’ en je krijgt een schat aan informatie.

  Tip 5: Creativiteit valt op

  ‘Google Mijn Bedrijf’ laat je toe om producten, nieuws, aanbiedingen en evenementen in de kijker te zetten. Belangrijk om weten is dat je posts maar zeven dagen zichtbaar blijven. Evenement blijven online staan tot ze voorbij zijn. Al je posts zijn beperkt in lengte en de ondersteunende afbeeldingen kunnen best een grootte van 750 x 750 pixels hebben. Creatief zijn is hier de boodschap. Wees dus niet te beroerd om je te laten bijstaan door een copywriter. Kies ook sterke foto’s. Vergeet niet dat ze je uithangbord zijn.

  Dasmedia tips Google Mijnbedrijf 5

  Tip 6: Speciale of afwijkende openingsuren? Geen probleem!

  Met de eindejaarsfeesten in aantocht, kan het zijn dat je bedrijf toch enkele afwijkende openingsuren zal hebben. In plaats van je vaststaande openingsuren overal te wijzigen, kan je eenvoudigweg de afwijkende uren/dagen toevoegen in ‘Google Mijn Bedrijf’. Zo voorkom je dat je klanten plots voor een gesloten deur staan.

  Dasmedia tips Google Mijnbedrijf 6

  Tip 7: Verwerk je SEO in je ‘Google Mijn Bedrijf’

  Vat in een aantal karakters krachtig samen waar je bedrijf voor staat en hoe je je onderscheidt van anderen. Richt je hierbij op algemene informatie over je bedrijf en niet op prijzen of kortingen. Hierdoor zal je vaker in de organische zoekopdrachten tevoorschijn komen en geloof ons: dat is precies wat je wil!

  Geraak je er toch nog niet wijs uit?

  Geef ons dan een seintje!

  Op de hoogte blijven?