B2B webshop inspiratie: 4 voorbeelden van succesvolle B2B e-commerce platforms

B2B e-commerce boomt als nooit tevoren en jij bent er helemaal van overtuigd een B2B webshop te laten maken. Perfect! Als ervaren B2B webshop bouwer hebben we alle expertise in huis om je daarbij te helpen. Maar ben je nog niet helemaal zeker hoe je je webshop wil inrichten, welke functionaliteiten interessant zouden zijn of welke integraties je kan laten uitvoeren? Wij verzamelden voor jou 4 voorbeelden van succesvolle B2B webshops, made by DAS Media!

B2B webshop voorbeelden

1. Foster Fast Food - Smakelijke B2B webshop met LISA ERP-koppeling

Fast food leverancier Foster Fast Food wilde graag een uiterst gebruiksvriendelijke B2B webshop, gekoppeld met hun LISA ERP-pakket. Dankzij deze koppeling is de webshop altijd up-to-date en informeren we de gebruikers steeds correct. Bestellen is dankzij de gebruiksvriendelijke webshop zo gedaan. Eigen bestellijsten voor terugkerende bestellingen maken, een vliegensvlugge zoekfunctie, in een paar klikken je winkelwagen vullen… en hoppa, die bestellingen zijn klaar om geleverd te worden!

Lees de volledige Foster Fast Food klantcase

2. Hygiëna - Snel en gemakkelijk online bestellen bij bio- en natuurproducten groothandel

We automatiseerden de orderverwerking van groothandel Hygiëna door een koppeling van hun B2B webshop en hun LISA ERP-systeem. Deze synchronisatie zorgde voor een enorme daling in de administratieve rompslomp en maakte tijd en budget vrij voor andere waardevolle activiteiten zoals marketing, sales en klantentevredenheid.

Lees de volledige Hygiëna klantcase
Dasmedia webshop ontwikkelen Didier headerbeeld

3. Didier - B2B auto-onderdelen webshop met 2 ERP-koppelingen

Voor schadewagen handelaar Didier bouwden we een B2B webshop die in één oogopslag alle activiteiten van het bedrijf toont: verkoop van schadewagens, auto-onderdelen én afbraakwagens. We koppelden ERP pakket Carfac en Autonet Onderdelenlijn aan de webshop. Zo krijgt de bezoeker steeds een up-to-date aanbod te zien. Dankzij de uitgebreide én uiteraard snelle zoek- en filterfuncties maken we de bezoeker snel wegwijs in het gigantische assortiment.

4. Fribona - B2B diepvriesproducten webshop met focus op gebruiksgemak

B2B diepvriesproducten fabrikant Fribona zocht een betrouwbare partner die een webshop op maat van hun logistiek en hun LISA ERP systeem kon bouwen. Aan de ene kant zorgt het ERP pakket grotendeels voor de invulling van de webshop en aan de andere kant verrijkt de webshop de data met bepaalde intelligentie. Denk bijvoorbeeld maar aan automatische bestellijsten, prijsconversies en een slimme zoekfunctie.

Lees de volledige Fribona klanten

Wil je een succesvolle B2B webshop laten bouwen?

Of wil je je huidige B2B webshop optimaliseren? Ontdek hoe wij een B2B webshop bouwen aanpakken of contacteer ons!