Informeer klanten of prospecten nu vanop afstand met video

Een potentiële klant overtuigen om met je samen te werken of bij je te bestellen? Voor de Corona crisis kon je prospecten altijd uitnodigen voor een verkennend bedrijfsbezoek. Tegenwoordig komt het erop aan om diezelfde prospecten vanop afstand voor jou te winnen zodat je zaken kunnen blijven lopen. Een bedrijfsvideo is daarvoor de perfecte tool!

Dasmedia blog videoopafstand beeld
Pexels anna shvets 4226140

In contact blijven met bestaande en potentiële klanten

Met videomeetings via platformen als Zoom, Teams of Google Hangouts kan je tegenwoordig makkelijk contact houden met collega’s en bestaande klanten. Een potentiële klant heeft vaak wat extra stimulans nodig. Een bedrijfsbezoek is in normale omstandigheden dan de ideale manier om een prospect ervan te overtuigen dat je voldoende capaciteit hebt, over de nodige productieruimte en productielijnen beschikt…

Panikeren omdat die bezoeken moeilijker of niet meer kunnen doorgaan is dan ook weer niet nodig. Met een bedrijfsvideo kan je makkelijk vanop afstand net hetzelfde resultaat bereiken. Zo blijft het, zelfs tijdens Covid-19, mogelijk om nieuwe samenwerkingen te sluiten!

Video opnieuw op de voorgrond

Op zich is een video als uithangbord voor je bedrijf niets nieuws. Hoewel bedrijfsvideo’s plaatsen moest ruimen voor bedrijfswebsites (die hun functie deels over namen), is bedrijfsvideo toch nooit volledig verdwenen. Ze bleven een belangrijk deel uitmaken van veel websites, vaak als achtergrondinfo.

Tegenwoordig loont het meer dan ooit om video opnieuw volop op de voorgrond te plaatsen. Veel meer dan met foto’s, kan je met een bedrijfsvideo je bedrijf in volle glorie laten zien. Op bewegend beeld zien potentiële klanten zo bijvoorbeeld je medewerkers aan het werk, je productielijnen in volle actie, je volledige stock in één overzichtsshot… Een leuke extra is dat je er ook makkelijk een interview of persoonlijke aanspreking in kan verwerken. En laten dat net de dingen zijn die potentiële klanten anders bij een bezoek over de streep zouden kunnen trekken!

Allesbehalve tijdsgebonden

Natuurlijk blijft een bedrijfsvideo ook prima bruikbaar na het Corona tijdperk. Zo kunnen je vertegenwoordigers, eenmaal ze opnieuw de baan op mogen, de video laten zien bij een eerste bezoek. Zo is het ijs meteen gebroken! Je kan de video voor dezelfde reden ook inzetten op beurzen of bij bedrijfsbezoeken. Bij een drankje kan je zo bezoekers meteen laten kennismaken met je bedrijf. Ook voor je sociale media is zo’n video, al dan niet in stukjes verknipt, ideale content.

Bovendien kan een video bij bepaalde aanpassingen aan je bedrijf ook makkelijk up-to-date gebracht worden. Door nieuwe beelden toe te voegen of de montage wat aan te passen, is je bedrijfsvideo op elk moment volledig representatief. Nu, en in de verre toekomst!

Overtuigd geraakt van de meerwaarde van een bedrijfsvideo in deze moeilijke tijden voor bedrijven?

Contacteer ons gerust voor meer info