Is je video-marketing nog wel van deze tijd?

Dat de wereld altijd maar sneller gaat, hoeven we je niet te vertellen. Je ondervindt het zelf elke dag aan den lijve. Je hebt je nieuwe smartphone nog niet helemaal doorgrond, of daar is alweer een recentere versie van je toestel. Software? De ene update volgt de andere in een aardig tempo op. Idem met de technologische ontwikkelingen in auto’s of je machinepark. Op al die fronten probeer je mee te zijn. Je moet wel, want meer dan ooit hebben mensen en bedrijven ontzettend veel keuze wanneer ze een product of dienst zoeken en jij wil eruit springen. Toch zijn er ook dingen die uit het oog worden verloren, of waarvan gedacht wordt dat ze minder belangrijk zijn. De video-communicatie, bijvoorbeeld.

Video als belangrijke marketingtool

Vraagje: hoe is het gesteld met je website? Is die al mobile friendly? En minstens even belangrijk: is je video-marketing nog bij de tijd? Zeker dat laatste verliezen bedrijven al eens uit het oog. Nochtans is video een ontzettend belangrijke marketingtool. We schreven al eens over de impact van videocommunicatie op je omzet en gaven ook al eens zeven redenen waarom je video beter niet verwaarloost. Beelden zeggen nu eenmaal meer dan woorden. Tenminste… als je beelden van deze tijd zijn.

Beeldformaat en beeldkwaliteit

Net zoals je je software bijwerkt, je machinepark blijft moderniseren en je wagenpark milieuvriendelijker maakt, heeft ook je videocommunicatie nood aan een regelmatige opfrisbeurt. Je moet je dus op tijd en stond afvragen of het beeldmateriaal dat je toont aan klanten en prospecten nog wel accuraat is én een juist beeld schetst van de realiteit vandaag. Niet zelden zijn video’s gedateerd. Bijvoorbeeld omdat de wagens, het modebeeld en de toestellen die in je filmpje voorkomen verouderd of passé zijn. Ook technisch kan er wat aan je video’s schorten. Hoe zit het met beeldformaat en de beeldkwaliteit?

Dasmedia blog videomarketingvandezetijd beeld

Goeie video’s = meer omzet

Kijk straks, wanneer je klaar bent met lezen, eens kritisch naar je beeldmateriaal. Denk je ‘Oeps, dat kan inderdaad beter!’, dan is het tijd om de koe bij de horens te vatten. Want: een gedateerde video is geen goed visitekaartje en geeft de kijker een verkeerd beeld van je bedrijf. En dat zoiets niet goed is voor je imago én je omzet, daar hoeven we geen tekening bij te maken.

Raadpleeg een expert

Tot slot nog dit: er is intussen zoveel veranderd als het over videocommunicatie gaat, dat je sowieso best eens met een expert rond de tafel gaat zitten. Die kan je helpen je videostrategie op scherp te stellen en in een 2020-jasje te stoppen. Getriggerd? Goed zo, want wij kunnen in deze het verschil maken voor jou. Meer nog: we doen niets liever. Trek ons aan onze mouw via kris@dasmedia.be en dan leggen wij je graag uit hoe je videomarketing efficiënt kan inzetten, zowel op je website op als sociale media en andere online platformen.

De koffiemachine staat al aan en de bonen worden vers gemalen. Schuif gezellig bij. Wij doen de rest.

Neem contact op met Kris