Auto-onderdelenwebshop met 2 onmisbare ERP-koppelingen

Een schade- of afbraakwagen is meer waard dan je denkt. Wist je eigenlijk dat 85% van een auto recycleerbaar is? Sommige onderdelen, zoals bijvoorbeeld motors en spiegels, vinden opnieuw hun weg naar de markt als tweedehands wisselstukken. Terwijl andere materialen worden teruggewonnen als grondstof. Denk bijvoorbeeld aan koper, zink, lood… Recycleren, wie zijn best doet zal het leren!En recycleren en hergebruiken dat heeft Autohandel Didier volledig begrepen. Het bedrijf geeft sinds 1993 een tweede leven aan schade-, afbraakwagens en tweedehandsonderdelen.

Hello! Bonjour! Ciao! Olá...

De vorige website maakte plaats voor een nieuwe webshop die maar liefst in 7 talen bestaat.

De webshop toont in één oogopslag alle activiteiten van het bedrijf, namelijk: verkoop van schadewagens, auto-onderdelen én afbraakwagens.

Dasmedia webshop ontwikkelen Didier ER Psystemen

Volledig digitaal dankzij vlotte ERP-integraties

Als je weet dat een gemiddelde auto uit ongeveer 30 000 onderdelen bestaat, dan kan je wel bedenken dat de voorraad van een autohandel vrij impressionant is! Autohandel Didier gebruikt bijgevolg meerdere ERP-pakketten voor het beheer en de automatisatie van hun voorraad aan schade-, afbraakwagens en tweedehands auto-onderdelen.

Voor Autohandel Didier primeerde de automatisatie van het online verkoopproces en leadgeneratie. Daarom trekt men nu én in de toekomst voluit de digitale kaart. Om dit te verwezenlijken koppelden we de nieuwe webshop op hun 2 ERP-systemen. Waarom? Simpel! Door hun systemen met de nieuwe webshop te laten communiceren worden aanpassingen meteen door de webshop opgepikt. Dat bespaart Autohandel Didier heel wat tijd en alle informatie blijft steeds overal up-to-date.

Dit klinkt misschien als een werkje van niks, maar in de realiteit was het best een pittige opdracht. Door de grote hoeveelheid data en de veelvuldige dagelijkse updates was een goede en doordachte technische aanpak cruciaal. Een leuke uitdaging voor ons team! ;-)

Dasmedia webshop ontwikkelen Didier headerbeeld Copy

Hallo Carfac, hallo schadewagens!

Autohandel Didier beheert hun schadewagens via het ERP Carfac en deze verschijnen dus automatisch op de webshop door de communicatie tussen Carfac en de webshop. We updaten het assortiment van de schadewagens à la minute zodat de bezoeker steeds een up-to-date aanbod te zien krijgt. En da’s geen overbodige luxe want het kan snel gaan in autoland. Men ontvangt aanvragen via het formulier, e-mail, telefoon en ja… zelfs via de chat!

Hallo Onderdelenlijn, hallo auto-onderdelen én afbraakwagens!

Voor de verkoop en het voorraadbeheer van de auto-onderdelen en afbraakwagens werkt Autohandel Didier met het pakket Onderdelenlijn van Autonet (NL). Onderdelenlijn is marktleider op vlak van automatisatie voor autodemontage. De Onderdelenlijn-integratie verrijkt de webshop automatisch met alle auto-onderdelen en afbraakwagens.

Autohandel Didier biedt meer dan 40 000 courante onderdelen voor verscheidene merken en types wagens aan. Deze worden samen met de afbraakwagens meermaals per dag gesynchroniseerd. De beschikbaarheid tonen we realtime.

Dankzij de uitgebreide én uiteraard snelle zoek- en filterfuncties maken we de bezoeker snel wegwijs in het gigantische assortiment. Heb je het juiste onderdeel gevonden? Dan is het juist nog een kwestie van online te betalen en jouw pakketje is klaar om geleverd of opgepikt te worden!

Dasmedia webshop ontwikkelen Didier devices

En de toekomst? Verder focussen op de gebruikers!

Autohandel Didier blijft niet stil zitten. We gebruiken de verzamelde inzichten en feedback van gebruikers om de webshop steeds verder te optimaliseren.

Nood aan een webshop met een vlotte ERP-integratie?

Let’s get started!