Mindstyle hotspot mét een bloeiende webshop!

Ben jij bezig met spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling? Dan kan je jouw hart zeker ophalen op Bloom.be. Eén van dé mindstyle hotspots in Vlaanderen en Nederland.

Eigenlijk vindt Bloom zijn oorsprong in het spirituele magazine ‘Para-Astro’. Dat magazine werd eind 2018 omgedoopt tot Bloom. Niet enkel een nieuwe naam, maar ook een volledig aangepast concept. Het tijdschrift onderging zowel op inhoudelijk als visueel vlak een volledige make-over en de website kon natuurlijk niet achterblijven! Zo bouwden we een nieuwe website met geïntegreerde webshop. Als kers op de taart bevat de nieuwe website ook nog enkele gloednieuwe en handige functionaliteiten!

Benieuwd naar deze case?

Lees hieronder dan zeker verder, want we nemen je mee doorheen de belangrijkste peilers van het project!

Dasmedia website ontwikkelen bloom ebooks

Uitgebreide webshop: voor ieder wat wils

Op zoek naar dé webshop voor spirituele artikelen? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Want de webshop van Bloom telt maar liefst meer dan 1000 zorgvuldig geselecteerde producten, gaande van edelstenen, kaarsen, boeken... tot muziek.

Bovendien kan je via de webshop ook E-books bestellen. Dit is best wel een speciaal product, want hier mogen geen verzendkosten aangerekend worden. En de bezoeker moet na de aankoop van een E-book het product natuurlijk digitaal ontvangen. Zo kan hij dit product in zijn klantenzone terugvinden en blijft het daar voor eeuwig staan.

Misschien nog een leuk weetje: de webshop is ook beschikbaar in het Frans. Dankzij de keuze voor Craft kan de inhoud en structuur van deze taalversie volledig losstaan van de Nederlandse website.

Dasmedia website ontwikkelen bloom abonnementen

Keuze troef voor de abonnees

Wil je een abonnement nemen op het magazine? Dan kan je kiezen uit maar liefst 3 uitgebreide abonnementsformules. Lees je liever online op je tablet? Geen probleem, dan kan je een online abonnement nemen. Of geniet je graag van alle toeters en bellen? Dan bestaat er natuurlijk de ‘Print Deluxe’ formule. Bij dat abonnement krijg je het magazine thuis toegestuurd en kan je alles ook online lezen. Bovendien kan je nog heel wat horoscopen berekenen.

Hoe dan ook: als abonnee word je in de watten gelegd en geniet je van heel wat extra features.

Exclusiviteit voor Bloomers!

We bouwden een systeem dat de abonnees herkent en hen zo toegang geeft tot alles waar ze recht op hebben. Zoals bijvoorbeeld alle artikels van het magazine. De beheerder kan zelf eenvoudig in het CMS bepalen welke artikels door iedereen kunnen gelezen worden en welke voorbehouden zijn voor de abonnees.

Wist je trouwens dat je als abonnee op sommige producten ook 5% korting in de webshop krijgt? Ook deze herkenning bouwden we in.

Dasmedia website ontwikkelen bloom devices

In hogere sferen tijdens spirituele beurzen!

Bloom is meer dan alleen een tijdschrift, zo organiseren ze ook beurzen. De spirituele beurzen van Bloom staan op het programma van talloze expo hallen en zalen in Vlaanderen. Op de website kan de bezoeker heel gemakkelijk alle beurzen terugvinden. Zo kan hij alles omtrent spiritualiteit en mindfulness zelf beleven, voelen én ontdekken.

De pagina bevat een handige filter, waarmee je op datum of locatie kan filteren. Een ticket kopen voor je favoriete beurs was nog nooit zo makkelijk!

Ga je graag zelf aan de slag: schrijf je in op een cursus.

Indien je klaar bent voor het grote werk, kan je bij Bloom ook terecht voor workshops. In één oogopslag zie je alle mogelijke cursussen en met de handige filter kan je filteren op: datum, locatie, online of offline en op thema.

Bereken zelf je geboortehoroscoop

Naast tekstuele horoscopen, bevat Bloom ook enkele tools om zélf horoscopen te berekenen. Bij sommige horoscopen berekenen we in welk astroteken de bezoeker valt en krijgt die zo meteen de horoscoop te zien die voor hem of haar van toepassing is.


Minder opvolging door een efficiënte advertentiemodule

Para-Astro was reeds een gevestigde norm op vlak van spiritualiteit. Maar Bloom.be is echt hét Walhalla voor de spiritualiteit- én mindstyleliefhebber. Heel wat mensen zakken dagelijks af naar de website en het zou zonde zijn om deze opportuniteit niet te benutten. Zo voorzagen we in de website verschillende mogelijkheden om advertenties te plaatsen. Bijvoorbeeld tussen de producten op de webshop, in een balk aan de zijkant bij het magazine...

De klant kan in het CMS makkelijk aanduiden waar en hoe lang een advertentie precies moet verschijnen. Op basis van de ingestelde einddatum verstuurt de advertentiemodule dan een automatische e-mail naar de adverteerder (en admin) wanneer zijn of haar advertentie bijna afloopt. De admin hoeft het verstrijken van de duurtijd van de advertenties dus niet meer manueel op te volgen. Bovendien kan de adverteerder snel opnieuw intekenen om verder te adverteren en is die zijn plaats niet kwijt. Een win-win voor beide partijen!

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Wanneer je de website van Bloom bekijkt, zie je al snel dat dit een uitgebreid project is. Net daarom is een goede voorbereiding belangrijk en zo namen we alle onderdelen van de website grondig onder de loep. Hoe moet alles exact werken? Wat zal het meest gebruiksvriendelijke voor de bezoeker zijn? Daarnaast stonden we onze klant ook bij met strategisch marketingadvies.

Bekijk het resultaat

Op zoek naar een betrouwbare partner die graag een uitdaging aan gaat? Geef ons een seintje! Want daar zetten wij graag onze tanden in!

Contact opnemen