Een bedrijfsfilm maken? Dat kan, met onze 5 gouden tips!

donderdag 18 april 2019

Een bedrijfsfilm maken? Dat kan, met onze 5 gouden tips!

donderdag 18 april 2019

Bedrijfsfilms zijn essentieel want bedrijven en organisaties communiceren meer en meer met video. Beelden zeggen nu eenmaal meer dan woorden en in internettijden is het een bijna onmisbare schakel in je bedrijfscommunicatie. Je kan niet alleen tonen wat je allemaal doet en kan, je zegt er ook iets mee over de ziel van je organisatie. En dat spreekt aan.

Nog geen ervaring met het maken van een bedrijfsfilm? Geen nood: wij geven je graag 5 gouden tips die je op weg helpen!

  1. Bepaal voor jezelf heel concreet wat of welke boodschap je wil communiceren in je bedrijfsfilm alvorens je contact opneemt met een productiehuis. Wil je een algemene film van jouw bedrijf die alles haarfijn uit de doeken doet? Of wil je in een mailing een kort sfeerbeeld geven wat jouw activiteiten zijn? Denk je eerder aan een teaser die mensen nieuwsgierig moet maken? Dan wel een filmpje dat 1 bepaald product in de kijker moet zetten? De scenario’s zijn legio en er valt voor elk van deze keuzes iets te zeggen. Daarom is het belangrijk dat je er vooraf goed over nadenkt.

  2. Budget is een belangrijk punt, omdat je er steeds moet voor zorgen dat de video jouw bedrijf omhoogstuwt en niet naar beneden haalt. Kwaliteit is super belangrijk. Dat wil niet zeggen dat een bedrijfsvideo sowieso duur moet zijn. Integendeel. Toch is het belangrijk dat je het juiste budget besteedt aan jouw bedrijfsfilm. Bij DAS Media maken we bijvoorbeeld enkel video’s die we zélf goed vinden. :)

  3. Denk ver genoeg vooruit. Stel: je hebt een belangrijke beurs in november en je wil je klanten te informeren via een video-mailing. Maak dan zeker gebruik van de lente en de zomer om mooie beelden te maken. Met andere woorden: timing is alles. Wacht niet tot op het laatste moment om alles in te blikken.

  4. Respecteer de lengte van de bedrijfsvideo. Inhoudelijk is het passé om een video van langer dan 2 à 3 minuten te maken. Het vermogen van mensen om hun focus te houden is sterk verkort tegenover vroeger. Jij moet dus hetzelfde doen met de spanningsboog in je video.

  5. Als je de waarde van een bedrijfsfilm erkent, raad ik je aan om jaarlijks een budget te voorzien voor videomarketing, omdat succesvolle videomarketing niet start en stopt bij één video. Video moet een natuurlijke reflex worden in jouw marketing en een middel zijn waarmee je op verschillende fronten kan communiceren.


Zou je graag starten met een  goede videomarketing én wens je eerst wat meer informatie? Hoor je graag van ons hoe wij jouw videomarketing efficiënt kunnen maken op alle mogelijke online platformen en social media?
Onze koffiemachine maalt voor jou de koffiebonen tot een heerlijke kop koffie waar we van kunnen genieten terwijl we samen jouw wensen, noden en ideeën bekijken. Gewoon even mailen naar kris@dasmedia.be


Hier enkele referenties uit verschillende prijsklassen

IMACAR

COSTUDIO & FRAEYE > CO.LLECTION

DAMMAN

Gerelateerde artikelen

Terug naar boven