Webapplicaties demystified (met real-life voorbeelden)

Het concept webapplicatie blijkt nog niet altijd helemaal duidelijk te zijn voor veel mensen. Daarom beantwoorden wij in deze blogposts de 3 meest voorkomende vragen rond webapplicaties: wat is het? Wat is het verschil tussen een webapplicatie en website? En waarom moet ik een webapplicatie op maat laten maken? Daarna tonen we je enkele real-life webapplicatie voorbeelden die we over de jaren heen bouwden.

Dasmedia webshop ontwikkelen fribona hover2

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie, ook wel webapp genoemd, vereenvoudigt de dagelijkse werking van je bedrijf en digitaliseert bepaalde bedrijfsprocessen zoals administratie, facturatie, planning, enz. Het laat je specifieke acties uitvoeren waar je vroeger een aparte desktop applicatie voor moest installeren. Dankzij een webapp werkt dit gewoon in je browser. Je webapplicatie is dus altijd en overal toegankelijk, op zowel mobiele devices als via desktop.

Klinkt dat exotisch? Niets is minder waar! Online bankieren, facturatiesystemen, offertemodules, planningssystemen, gedeelde agenda’s, reservatiemodules … wedden dat je er ook al gebruik van maakt?

Wat is het verschil tussen een webapplicatie en een website?

Een “gewone“ website brengt enkel informatie over. Op een website is er weinig interactie buiten lezen van info, bekijken van foto’s of video’s en klikken op links.

Een webapplicatie laat gebruikers toe specifieke of ingewikkelde acties uit te voeren via een gebruiksvriendelijke user interface. Denk bijvoorbeeld aan het reserveren van een huurauto met automatische prijsberekening a.d.h.v. parameters zoals model, duurtijd, verzekering, … Of automatisch inplannen van lessen bij rijinstructeurs. Of automatiseren van je facturatie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Waarom een webapplicatie op maat laten maken?

Misschien werk je al met veel administratieve tools en denk je bij jezelf: ‘nog iets extra erbij?!’ Wel, het tegendeel is waar! Je eigen maatwerk webapplicatie zorgt ervoor dat alle webservices worden gekoppeld en dat ze één geheel vormen. Manuele taken verdwijnen, fouten verminderen en je wint tijd!

Alle voordelen op een rijtje:

  • Verhoogde productiviteit en tijdswinst
  • Een pak minder fouten
  • Cross-platform: zowel op Apple, Android als Windows
  • Op elk device: desktop, smartphone & tablet
  • Gebruiksvriendelijk en altijd up-to-date
  • Gecentraliseerde data
  • Vlotte koppeling met bestaande software
  • Multi-user karakter

Ontdek hoe wij een webapplicatie op maat maken aanpakken.

Webapplicatie voorbeelden

Als webapplicatie ontwikkelaar bouwden we over de jaren heen al heel wat webapplicaties voor bedrijven. Hieronder een greep uit onze webapp realisaties.

Eland - Eén centrale tool voor planning & beheer

Voor feestenbouwer Eland was het cruciaal een goed overzicht te behouden over hun enorme aanbod. Daarom bouwen wij voor hen een webapplicatie op maat die werkelijk alle info over hun verhuuraanbod omvat. Evidente info zoals het complete aanbod, mogelijke afmetingen, vervoersmethodes, … maar ook facturatie, offertes, magazijnlocaties, gedetailleerde orderpickinglijsten en transportschema’s. Zo hoeven de Eland medewerkers niet langer al deze zaken manueel na te vragen en uit te zoeken.

Lees hier de volledige Eland klantcase!

Luxauto - Online reservatiesysteem

Een auto of bestelwagen online reserveren vanuit je luie zetel? We bouwden een maatwerk webapplicatie voor autoverhuur Luxauto die dit mogelijk maakt. Deze webapp berekent automatisch je prijs o.b.v. parameters zoals model, duurtijd, extra opties, verzekering, … Daarna hoef je enkel nog online te betalen en af te halen op het aangegeven moment.

Lees hier de volledige Luxauto klantcase!

ProMove - Eén centrale tool voor planning & beheer

Rijvaardigheidscentrum ProMove wilde graag één tool voor het plannen en beheren van hun cursussen, instructeurs, leswagens, bestellingen, facturen, cadeaubonnen, ... Daarom bouwen wij voor hen een webapplicatie op maat. Dankzij deze centrale tool is er geen gedoe meer met navragen en uitzoeken, wel een 100% up-to-date overzicht!

Lees hier de volledige ProMove klantcase!

Ook een webapplicatie laten maken? Wij denken graag mee(r)! Ontdek hoe wij webapplicaties op maat bouwen aanpakken of contacteer ons!