Autoparts Van De Velde: onderdelen zoeken & reserveren in enkele kliks

Als garagist een wisselstuk nodig voor een Mercedes-Benz? Eén adres: Autoparts Van De Velde. Met meer dan 100.000 tweedehands- en nieuwe onderdelen op stock, is de kans groot dat zij het gegeerde stuk in huis hebben.De vraag is groot en de wachtrij in de winkel was dat tot voor kort ook. Een onderdeel opzoeken, het gaan halen in het magazijn, onderhandelen over de prijs, … het nam best wat tijd in beslag. Dat moest toch anders kunnen? Da’s zeker!

Met een online platform werkten we de wachtrijen weg. Van Airbag tot Zonneklep, je vindt en reserveert of koopt ze in enkele kliks.

Dasmedia webshop vandevelde screen

Autoparts Van De Velde on a roll

  • Makkelijk zoeken op o.a. model, categorie, onderdeelnummer, bouwjaar, …
  • Automatische weergave van compatibele onderdelen
  • Alle onderdelen van één afbraakwagen bekijken
  • Vlot reserveren of onlineaankopen
  • Klantafhankelijke prijzen voor B2B
  • Platform in 6 talen

ERP-systeem als basis

Om het platform up-to-date te houden is het gekoppeld met het ERP-systeem Automate. Aan de demontagebruggen worden alle onderdelen gefotografeerd, omschreven en geprijsd. Eens ze in het ERP-systeem zitten, staan ze een kwartier later online.

Bekijk dit project
Dasmedia webshop vandevelde onderdelen

Wie zoekt, die vindt

Van oldtimer tot recente sportwagen, het platform laat toe om snel de geschikte onderdelen te vinden. Klanten kunnen zoeken op diverse criteria zoals model of bouwjaar. Bovendien bevat het platform een extra handige feature: er worden meteen compatibele onderdelen getoond van andere bouwjaren of modellen.

Courante onderdelen kunnen online gekocht worden, andere enkel gereserveerd. Zo kan in de winkel onderhandeld worden over de prijs – een gekend gegeven in de autosector. Of hoe gebruiksgemak en de karakteristieken van een sector elkaar naadloos vinden!

Meer weten over een platform op maat van jouw bedrijf?

Contacteer ons