Met zoekmachineoptimalisatie scoort je website beter in Google

Het internet bulkt van de info. Hoe slaag jij erin om je website in het oog te laten springen? Zet in op zoekmachineoptimalisatie of SEO (Search Engine Optimization).

Het principe is eenvoudig: hoe hoger je website eindigt in de Google-zoekresultaten, hoe groter de kans dat je doelpubliek op jouw site of webshop terecht komt. Wist je dat er heel wat manieren zijn om je website beter te doen scoren in Google? Zo komt jouw webstek altijd prominent in beeld.

Verwar zoekmachineoptimalisatie of SEO dus niet met SEA.

Dasmedia digitale marketing SEO 1

Zoekmachineoptimalisatie: laat je deskundig adviseren

Een wonderformule om beter te scoren in Google? Die bestaat helaas niet. Maar dat neemt niet weg dat we je deskundig begeleiden op je traject naar onlinesucces.

Als eerste stap in ons stappenplan maken we werk van een voortraject. Heb je een website die toe is aan vernieuwing? Dan analyseren we eerst je huidige site. Welke pagina’s scoren goed en welke minder? Welke pagina’s moeten we optimaliseren met trefwoorden? En wat met de webstructuur?

Eens die vragen beantwoord, gaan we aan de slag met ons trefwoordenonderzoek. We onderzoeken het onlinezoekgedrag van jouw prospects en klanten. Verwerken we de juiste trefwoorden in je webteksten? Dan maakt dat een wereld van verschil voor de vindbaarheid van jouw website.

We gaan op zoek naar de meest aangewezen trefwoorden voor jouw webpagina’s en kijken naar de huidige positionering en het zoekvolume van je website. We verliezen daarbij ook de zogenaamde ‘long tailkeywords’ niet uit het oog. Mensen zoeken nu eenmaal vaak in korte omschrijvingen zoals ‘traplift kopen’.

Dasmedia digitale marketing SEO 2

In 2020 voerde Google maar liefst 3234 updates uit aan het rangschiksysteem. Bij blijven is dus de boodschap.

Vertrouw daarvoor op een partner met kennis van zaken. Bij DAS Media leveren we jou een website die technisch op punt staat. Title en description tags, header tags , sitemap en een vlotte laadtijd: alle cruciale elementen voor zoekmachineoptimalisatie zijn aanwezig.

Behalve het technische aspect is ook de inhoud van je site uiterst belangrijk om beter te scoren in Google. Want de zoekmachine houdt van professionele content. Biedt die een samenhangend antwoord op de zoekopdracht van jouw klant? Dan heb je alle troeven in handen om jouw doelgroep rechtstreeks naar je website te leiden.

Van zoekmachineoptimalisatie tot conversie

Slaag je erin om beter te scoren in Google? Dan verwelkomt je website veel bezoekers. De volgende stap: zorgen voor conversie. Hoe zorg je ervoor dat je bezoeker je whitepaper downloadt, een offerte aanvraagt of een bestelling plaatst via je webshop?

DAS Media bouwt samen met jou aan een strategisch marketingplan met verschillende ankerpunten. En bezorgt je maandelijks een rapport met daarop een overzicht van het aantal bezoekers en conversies op je website.


Meer weten over zoekmachineoptimalisatie voor jouw website?

Bespreek jouw project met ons

2,3 biljoen

zoekopdrachten jaarlijks door Google verwerkt

75%

van de kliks gebeuren op de eerste vijf resultaten in Google.

72%

van de personen die een lokale zoekopdracht uitvoert, bezoekt een fysieke winkel binnen de 5 km.

75%

van de SEO is off-page en 25% is on-page.

Veelgestelde vragen

  • Hoe wordt de status van mijn website in Google opgevolgd?

    Op basis van het trefwoordenonderzoek bepalen we op welke trefwoorden we werken. We configureren deze vervolgens in onze monitoringtool. En zo kunnen we jou periodiek (per maand of kwartaal) op de hoogte houden van de status van je website in Google.

  • Hoe scoort mijn website nu in Google?

    Om te achterhalen of je website scoort in Google, is het belangrijk dat we weten op welke trefwoorden je website het best gevonden wordt. Zowel de hoeveelheid aan zoekopdrachten als de relevantie van het trefwoord zelf is hierbij cruciaal. Contacteer ons om jou project te bespreken en meer inzicht te krijgen over je website!

  • Leveren meer bezoekers ook effectief meer leads en verkopen op?

    Veel hangt af van je doelgroep. Indien je niet de juiste bezoekers aantrekt, zullen die niet tot een kwalitatieve lead of verkoop leiden. Daarom is het belangrijk om bij het inzetten van SEO je doelgroep en -regio te kennen en een trefwoordenonderzoek uit te voeren.