Bloeiende webshop voor Bloemenhuis Flora

Bloemen en planten in huis of als cadeau? Heerlijk! Erom gaan in de bloemenwinkel? Niet altijd evident… Bloemenhuis Flora zag dit probleem vaker optreden en nam dus het heft in eigen handen. Na enig overleg met DAS Media was de oplossing gevonden: een online shop met thuislevering!

Duidelijke online doelen

We kregen een aantal duidelijke doelen voorgeschoteld van Bloemenhuis Flora:

  • Online bloemen(boeketten) aan huis verkopen
  • Online bloempotten en plantenbakken verkopen
  • Online beter gevonden worden op bovenstaande artikelen
dasmedia-bloemenhuisflora-webshop-persoonlijk.jpg

Boeketten mét persoonlijke toets

Voor welke gelegenheid ook: bij Bloemenhuis Flora vind je altijd het gepaste boeket terug. Daarbij kan een persoonlijke boodschap natuurlijk niet ontbreken. Daarom voorzagen we de mogelijkheid om een kaartje met eigen boodschap toe te voegen. Ook de leverdatum van het boeket kan volledig zelf gekozen worden en van elk type boeket zijn meerdere varianten mogelijk: klein, middelgroot of groot. Dankzij de gebruiksvriendelijke check-out wordt de klant vlot door het bestelproces geloodst.

dasmedia-bloemenhuisflora-webshop-mockupdevices.jpg
dasmedia-bloemenhuisflora-webshop-producten.jpg

Enorme boost in verkopen na amper 3 maand

De eerste 3 maand na lancering van de nieuwe website, leverde deze reeds meer verkopen op dan in het voorbije jaar met de oude webshop. Dit enkel door beter scoren op de juiste trefwoorden in Google en zo meer relevante bezoekers aan te trekken. Met deze bevindingen kunnen we toch stellen dat we geslaagd zijn in de doelen die we wilden behalen samen met Bloemenhuis Flora.

In een latere fase werd ook nog een marketingplan uitgewerkt om zowel op korte als middellange termijn meer bezoekers aan te trekken en naamsbekendheid te genereren. Daarvoor zetten we in op:

  • SEA (Google Adwords)
  • E-mailcampagnes
  • Social media campagnes
Bekijk deze webshop

Wil jij ook meer verkopen via jouw webshop?

Contacteer ons