Boost je omzet met corporate video

Even iets checken. Via welk kanaal keek jij de voorbije jaren het vaakst naar een video? Wedden dat het antwoord is: op je laptop of smartphone? Dat kan bijna niet anders. Waar in 2013 ‘slechts’ 39% van de Vlamingen vaak online naar een video keek, is dat percentage in 2020 gestegen naar 81% of meer dan 4 op 5. Noem online kijken dus maar gerust het nieuwe normaal. Of nog: een onmisbare marketingtool.

De corporate video, key in corporate communicatie

Een hele hoop van die content wordt bekeken, gemaakt en/of geplaatst door commerciële en niet-commerciële organisaties. Voor hen is video het middel bij uitstek om veel mensen te bereiken. Of om het even in marketingtermen te zeggen: beter te communiceren met hun verschillende doelgroepen.

Die corporate video’s zijn exponentieel toegenomen en maken intussen wezenlijk deel uit van een beetje zichzelf respecterende communicatiestrategie. Ook dát blijkt uit de cijfers: liefst 83% van de organisaties met meer dan 200 medewerkers zet video’s in voor diverse boodschappen, zowel intern als extern. Video’s hebben met andere woorden een onbetwistbare plek ingenomen in corporate communicatie. Meer nog: ze zijn key.

Dasmedia blog boostomzetmetvideo beeld

De coronaboost

Het zal je wellicht niet verbazen dat zowel interne als externe videocommunicatie in coronatijden een ferme boost heeft gekregen. Telewerk nam exponentieel toe en heel wat werkgevers bedienden zich van videocommunicatie om hun werknemers te informeren. In volle lockdown bleken video’s ook het ideale middel om klanten en doelgroepen te bereiken. Uit een bevraging van Corporate Video Magazine leren we dat twee derde tot driekwart van de organisaties video een uitstekend instrument vinden om te communiceren met al die interne en externe stakeholders.

Dasmedia blog boostomzetmetvideo welkkanaalwint

Welk kanaal wint?

Je kan video’s bekijken via tal van kanalen, gaande van je smartphone of tablet over je laptop tot je televisie. Ook hier levert het onderzoek van Corporate Video Magazine interessante inzichten op:

  • 46% van de ondervraagden kijk wekelijks online video’s via televisie
  • 49% verkiest hiervoor sociale media (YouTube, LinkedIn, Instagram)
  • 30% bekijkt wekelijks video’s in e-mails en nieuwsbrieven

Televisie en sociale media voeren hier de nek-aan-nek race aan, maar het mag duidelijk zijn dat digitale marketeers het belang van e-mail en newsletters niet mogen onderschatten.

Dasmedia blog boostomzetmetvideo welkkanaalwint copy

Wie is koning onder de social media?

Wie social media zegt, denk meteen aan Facebook. Niet onterecht, want Mark Zuckerberg z’n ‘winkel’ blijft voor 89% van de bevraagden de plek bij uitstek om video’s te bekijken van bedrijven, organisaties en merken.

Niet zo heel ver achter Facebook neemt YouTube met 79% een mooie tweede plaats in. Voor de derde plaats gaat de strijd tussen Instagram (45%) en… Whatsapp (42%). Dat laatste is toch best wel een verrassing.

LinkedIn komt met 33% voor Pinterest (32%) en de hekkensluiters Twitter en Snapchat (beiden 23%) en TikTok (19%), dat vooral bij jongeren populair is.

Tips voor clips

Met al die veelzeggende cijfers achter de kiezen, denk je misschien: hé, ik moet ook vaker video’s inzetten in mijn (bedrijfs)communicatie. Gelijk heb je. Maar neem wel nog even de volgende weetjes mee:

  • Kijkers haken af wanneer een video te lang, te saai, te ongeloofwaardig of te commercieel is.
  • Video’s die onduidelijk zijn worden genadeloos weg geklikt. (Dat lijkt als een open deur intrappen, maar de chaos regeert vaker dan je denkt.)
  • Wat werkt dan wel? Video’s die creatief gemaakt zijn en vooral: authentiek zijn. Echt zijn, dus. Als ze ook nog eens nuttige informatie bevatten, zit je helemaal gebeiteld.

Overtuigd?

Video is een volwaardige tool voor interne en externe communicatie, zoveel is intussen wel duidelijk. Je kan er gewoon meer omzet mee halen. En… dat is toch leuker voor je jaarverslag dan een boel gemiste kansen. Overtuigd? We zijn maar een telefoontje verwijderd! 3, 2, 1… en ACTIE!

    Wij hebben tonnen ervaring in het maken van corporate video’s en helpen je graag op weg.

    3, 2, 1 ... ACTIE!