Dit is hoe je met video je marketing boost

Video boost marketing social

Waarom video meer dan ooit hét medium is om je klanten en prospecten warm te maken voor je product of activiteit

 • Met video zorg je voor meer verkeer naar je website.
 • Je zal betere conversies ontvangen die zullen leiden tot kwalitatieve aanvragen of leads.
 • Video is natuurlijk ook je merk dus zorgt het automatisch voor extra branding.
 • Met video kan je verhalen vertellen en de betrokkenheid van de klant of prospect vergroten.

Nu je de voordelen kent, is het tijd om de mogelijkheden te bekijken.

En vooral… Welk type video gebruik je het best voor wat?

Explainer video

Explainer video is de ‘how-to’-video die mensen nodig hebben. Hierin wordt duidelijk en visueel uitgelegd hoe je iets moet doen.

Testimonial video

Klanten die praten over de samenwerking met jou. Een betere reclame is er niet! Dit is de mond-aan-mond reclame online anno 2020!

Event video

Grijp je kans om het event binnen je bedrijf te filmen en een tweede leven te gunnen online. Een aftermovie zorgt ervoor dat je event langer blijft nazinderen. Het sfeerverslag legt de hoogtepunten vast en biedt de mogelijkheid om opnieuw het moment te beleven.

Product video

Product kan je heel ruim bekijken. Dat kan gaan van een echt product tot een bouwproject. Je wilt iets met de wereld delen. Aan dit type video koppel je dan best een explainer video zodat de mensen die je product kopen makkelijk weten hoe het te gebruiken.

Vacature video

Invullen van vacatures binnen je bedrijf is niet altijd even simpel.
Breng je openstaande functies tot leven en toon dat solliciteren écht de moeite is!

Best scoren met video online doe je ook zo

 • Voorzie je video’s ook van subtitling indien er iemand spreekt. Veel video’s worden mute bekeken.
 • Voorzie ook grafische teksten die het verhaal vertellen zonder dat je de voice-over moet horen.
 • Elk sociaal platform heeft een eigen videoformaat (1:1,4:3,16:9,…). Probeer zo veel mogelijk deze formaten te respecteren.

Als marketeer zijn bovenstaande tips van goudwaarde. Maar… wie gaat die video’s nu allemaal maken? Je kan het allemaal zelf willen doen, maar daar knelt dan weer een ander schoentje. Tijd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat marketeers de impact van video kennen maar dat tijd de grote belemmering is. 53% van de marketeers in 2019 heeft bekend dat het zelf produceren van video teveel tijd kost. In 2018 was dit nog 44%. 38% vindt de realisatie van video ook gewoon te ingewikkeld om zelf te produceren. Daarom wordt video ook steeds meer en meer uitbesteed en dat is een goede zaak: niet alleen voor de video-productiehuizen maar vooral voor de klanten. “Geen tijd om video te produceren” zal hen niet belemmeren meer omzet te draaien door video.

Ben je zaakvoerder of marketeer en ken je de impact van goede video? Schiet de tijd je tekort om dit goed en efficiënt op lange termijn aan te pakken? Een éénmalige video of permanente video content? Wij hebben altijd dé oplossing op maat.

Neem contact op en luister hoe wij je kunnen helpen.

Contacteer ons

Veelgestelde vragen

 • Waarom zou ik video moeten integreren in mijn marketingplan?

  Video is een krachtige manier om rechtstreeks en direct te communiceren met je klant of prospect. Verschillende A/B-testen hebben reeds aangetoond dat een campagne mét video veel betere resultaten oplevert dan dezelfde campagne met foto’s. Bovendien zijn we intussen ook op een punt gekomen dat video content de norm is.

 • Hoeveel kost een videofilm?

  Zonder concrete briefing is het moeilijk om een exacte prijs op een videofilm te plakken. Elk project is immers anders. Bij ons heb je reeds een Shoot & Share video vanaf €500 (excl. BTW). De kostprijs van een video wordt bepaald door een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld: verwachtingen, crew, opname- en montagetijd.

 • Voor welke toepassingen kan ik video inschakelen?

  Video is hot én overal. Video’s kan je heel breed inzetten, denk maar aan: vacaturevideo’s, productvideo’s, eventvideo’s, testimonials, Tv-spots en bedrijfsvoorstellingen.

 • De video is klaar. Wat nu?

  We staan niet enkel in voor de realisatie van je video, maar werken met veel plezier ook een succesvolle digitale mediamix uit. We verspreiden je video dan op de juiste sociale media-kanalen.

 • Maken jullie ook Tv-spots?

  Natuurlijk! We hebben reeds 10 jaar ervaring en zijn dus een betrouwbare partner die jouw videoproject van a tot z in goede banen leidt.

 • Kan ik bij jullie ook terecht om te onderhandelen over zendtijd bij de Tv-zenders?

  Zeker. Als erkend reclamebureau hebben wij de beste positie om de juiste keuze te maken en dit in overleg met jou.