Webdesign en schermresolutie

maandag 11 november 2013

Webdesign en schermresolutie

maandag 11 november 2013
Gezien de continue evolutie in beeldschermen en grafische kaarten wordt de schermresolutie steeds hoger. Een website die op alle schermresoluties goed uit ziet en vlot werkt, is dus een complexe taak.
Bij DAS Media zijn we dagelijks bezig met het ontwikkelen van websites en botsen we dus vaak op problemen ivm de verschillende schermresoluties. Gezien de continue evolutie in beeldschermen en grafische kaarten wordt de schermresolutie steeds hoger. Langs de andere kant komen er tablets en smartphones bij die dan weer een kleinere schermbreedte hanteren. Een website die op alle schermresoluties goed uit ziet en vlot werkt, is dus een complexe taak.

Uit de statistieken van enkele onze drukbezochte websites kunnen we afleiden dat gemiddeld 65% van de bezoekers een schermbreedte van 1200 pixels of hoger heeft en zelfs meer dan 80% een resolutie van 1024 pixels of hoger heeft. Als we dus een schermvullende site willen, kunnen we de schermbreedte 1200 pixels als maatstaf gebruiken.
Daarom wordt elke website bij DAS Media op een resolutie van 1200 pixels ontworpen desktop- of laptopversie, maar deze wordt standaard responsive gemaakt tot op een breedte van 968 pixels zodat de website op scherm van 1024 pixels breedte of zelfs op een tablet (liggend of landscape) prima zal werken en er nog steeds goed zal uitzien.

STATISTIEKEN 2013
1366x768 23%
1024x768 11%
1920x1080 9%
1280x1024 8,5%
1280x800 8%
1440x900 6%
1600x900 4%
1680x1050 3,5%
1360x768 3%
1024x600 2%

Door het responsive webdesign moet er geen rekening meer gehouden worden met een vaste resolutie. De site zal op elke laptop of desktop zo goed als hetzelfde uitzien.
Komen we op een toestel met een kleinere resolutie, dan zal de website zichzelf, zowel inhoud als structuur, automatisch aanpassen.

Optioneel kan een klant bij DAS Media een versie voor de kleinere schermbreedtes (tablet staand en smartphone) door ons laten ontwikkelen.
Zo wordt een layout ontworpen voor tablet en smartphone. De inhoud en structuur hiervan wordt op maat van en in samenspraak met de klant bepaald.

Interesse in zo'n responsive website of wenst u vrijblijvend informatie te verkrijgen? Neem contact met ons op


Gerelateerde artikelen

Meer cases lezen?

Golf In Flanders - Website - Realisaties
Golf In Flanders

De tijd dat golf een overwegend Britse aangelegenheid was, is lang voorbij. De golfsport heeft haar weg gevonden naar alle uithoeken van de wereld, tot zelfs in het zanderige Dubai toe. Ook in eigen land is de populariteit van de sport aanzienlijk toegenomen, zeker in de laatste twee decennia. Het gevolg is dat Vlaanderen er in de loop der jaren heel wat prachtige golfterreinen heeft bij gekregen.

Dat is ook Toerisme Vlaanderen niet ontgaan en dus sloeg de organisatie de handen in elkaar met de Vlaamse Golf Federatie. De inzet? Een toegankelijke website lanceren die Vlaanderen in het buitenland promoot als golfregio om zo haar positie binnen het Europese golftoerisme te verstevigen.

Kwaliteitslabel

Via www.golfinlanders.com kunnen golfliefhebbers grasduinen door de talrijke golffaciliteiten die Vlaanderen te bieden heeft. Uiteraard worden ook onze toeristische troeven ten volle uitgespeeld. De website werd ontwikkeld door DAS Media en haalde glansrijk het AnySurfer label, een kwaliteitswaarmerk voor website die uitblinken in toegankelijkheid.

Online reserveren en betalen

Golfinlanders.com maakt gebruik van een interactieve kaart van Vlaanderen die per regio de beschikbare golfterreinen weergeeft. Uiteraard worden ook alle golf-technische wetenswaardigheden meegegeven. Daarnaast krijgen bezoekers ook een uitgebreid overzicht van de toeristische troeven van de regio en nabijgelegen steden.

Promotiecampagne

DAS Media tekende overigens ook voor de promotiecampagne die opgezet wordt voor golfinlanders.com. De website zal volop onder de aandacht worden gebracht via advertenties en sociale media. Er staan bovendien ook een aantal acties op stapel, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. Je zal zien: die Brit zal straks maar wat graag de veerboot nemen om hier bij ons zijn balletjes te slaan. En niet alleen hij. Toerisme Vlaanderen, de Vlaamse Golf Federatie en DAS Media zijn er van overtuigd dat golfers uit alle windstreken weldra hun weg zullen vinden naar al het golffraais dat we hier te bieden hebben. 

Terug naar boven